There was an error in this gadget

Thursday, March 24, 2011

HappY bIrtThDAy to yOuuu...

MmmmMMuuuahhhsss....

haPPy BirtHday to You... Happy BirthdaY to YoU... HappY birthday To you my Love.. HappY birthDay To yoU...
 
Semalam, hari jadi awak... dah 33 tahun dah.. Wish thru SMS pagi pagi buta.. then terus terlelap.. Terjaga semula 2 jam selepas tu.. dalam kul 2 pagi juga la... wish lagi dalam FB thru wall dia.. Ntah awak buka FB awak atau tak, tak tahulah. Hari ni baru saya update dalam blog.


Dalam jam 8 pagi, awak send SMS ucap terima kash atas ingatan dan doa yang saya bagi..

Tinggal berjauhan macam gini memang kena guna pelbagai alternatif perhubungan. Kalau tak, awak ingat saya tak ingat awak langsung.. lagi lagi hari lahir awak hari ni... (haaa? betul ke..? awak pun tak pernah ingat tarikh lahir saya.. jangan kata tarikh lahir.. semua tarikh penting pun awak tak pernah nak ingat). 



Mungkin lelaki macam tu.. Kalau sape sape lelaki kat luar sana kata bukan, itu mungkin korang... Awak ni tak pulak... Kena tunggu sampai bila pun tak tau awak nak berubah jadi ingat dan menghargai masa masa kita.. hurmm.. Ye ke awak...? sedih saya kalau ia betul..


Apa pun, untuk pengetahuan awak, saya tak pernah lupa semua tarikh tarikh penting kita. Hari pertama awak mesej nak berkenalan dengan saya, saya masih ingat... Jam berapa mesej pertama awak sampai pun saya ingat. Saya sayang awak.

Ya Allah, berikanlah insan ini kejayaan, kesejahteraan, ketenangan dan kebahagiaan agar aku sentiasa dapat melihat senyumnya..Selamat Hari Jadi.. Semoga panjang umur, dilimpahruahkan rezeki yang banyak dan diberkati selalu...  Sayang awak...


selAMAt pANJAng uMUR...,
Seha

Tuesday, March 22, 2011

Suka kerrr..?

Kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita buat sesuatu kat orang lain kita ingat orang tu suka tapi sebenarnya orang tak suka pun.. Perkara yang tak sedar ni la yang buat kita ingat kita ni jek yang betul..

Aku tau dia pun ada buat silap... tapi aku pendam dlm hati..sebab apa? sebab tak mahu jadi gaduh... lagi lagi bila dia yang salah tapi tak mahu ngaku salah.. apa yang aku buat? tumbuk dinding? jerit kuat kuat? keji dia dlm hati? Huishhh... hilang awet muda aku ni kang... Dulu kat sekolah agama, ustaz ada ajar... doa dlm hati supaya orang tu jadi baik dan menyesal atas perbuatannya.. Tapi aku suka diam aje... sampai hati aku pun jadi sakit..hahaaaa... tak tahan sangat aku keji je la dia dlm hati... doa? aku doa untuk dia setiap kali abis solat je.

Korang rasa berkat tak? heeee...

Gerammmnyerr...,
Seza.

Saturday, March 12, 2011

Kena tinggal

Assalam..

Kat rumah ni tak de orang.. Aku kena tinggal pula dengan Umee Maysarah.. Mak, ayah, Ibra, Atem, Adriana pegi rumah orang kawin.. Zd pulak tak de kat sini..

Maysarah tadi tidow.. Sekarang dah bangun dan nangis.. uwaaa.. wajib aku kena layan.. padahal baru je on pc.. ni sambil layan dia sambil menaip.. ish.. Maysarah jangan marah yer.. pandai pulak dia buat lawak selamba tak bersalah dia....

Sayang Umee Maysarah...

Muaaaahhhhss,
sEha

Permulaan yang mengharukan

Assalamualaikum..wbt...

Apa yang nak ditulis yer ... idea tak de pulak.. Beza betul ek kalau kita tulis dalam diari... Laju jer tangan ni menulis.. First time buat secara maya macam ni..

Pernahlah tengok dan baca blog orang.. macam macam ada.. betul betul blog peribadi, blog jualan, blog nasihat, blog menghentam orang pun ada.. Ops.. sori yer... tak masuk campur.. itukan hal masing-masing.. 

Tu lah dia... Orang nak diari.. dia nak diari.. orang nak blog, dia pun nak blog.. apa da.. Mengharukan taw tak...Tapi best ape... dari kita cara manual.. pastu simpan bebanyak buku diari, silap2 buku autograf zaman sekolah yang cantik2 pun disebatnya... Bila mengemas bilik diari tu pula dibuangnya.. Semaklah.. emm..memang semak pun.. Harapnya dengan ada blog ni tak la mengganggu ruang dalam bilik, rak buku, bawah katil, stor dan seangkatan dengannya... perubahan zaman la kot... Ia ke..? hurmm...

missed the moment..,
wo shi seha..